Εύα Αφεντούλη

Εύα Αφεντούλη

Πληροφορίες

Η Εύα Αφεντούλη γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Με την πρόθεση να εκφράζει τη δημιουργικότητά της σπούδασε Γραφιστική και συνεχίζει να σχεδιάζει με αγάπη. Στη Θεσσαλονίκη γνώρισε την πρακτική της yoga, μαθήτρια της Δέσποινας Χατζησάββα, περίπου 14 χρόνια πριν. Από τότε και στη συνέχεια, όταν το μονοπάτι της την οδήγησε στην Αθήνα, η εσωτερική αναζήτηση και μελέτη έφερε τη γνωριμία με τα ενεργειακά μονοπάτια, μελετώντας βιβλία και παρακολουθώντας σεμινάρια, οπότε και άρχισε να “μεταφράζει” όσα βίωνε, αλλά και σταδιακά να ενσωματώνει τα νέα βιώματα. Ολοκλήρωσε το πρώτο της εκπαιδευτικό 250 ωρών στο Ayama Yoga House με το Χρήστο Χαρικιόπουλο.

  • Όνομα: Εύα Αφεντούλη
  • Ειδικότητα: Δασκάλα Yoga, Prenatal & Postnatal Yoga
Δείτε τα μαθήματα

Λίγα Λόγια

Είναι πάντα μαθήτρια σε αυτή την επιστήμη που γνωρίζουμε ως Yoga. Αγαπά πολύ να μοιράζεται ότι βιώνει στην πρακτική και νιώθει ευλογημένη και ευγνώμων για κάθε μοίρασμα. Έπειτα από την πρώτη εκπαίδευση των 250 ωρών, συνεχίζει να μαθητεύει δίπλα σε δασκάλες/ους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δια ζώσης και online, σε σεμινάρια, workshops and teacher trainings, φέρνοντας τη γιόγκα στη ζωή της, έτσι όπως την αισθάνεται.

Βαδίζει και συν-κινείται στο μονοπάτι της με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προσέγγιση της θηλυκής ενέργειας.

Ως μέρος αυτής της εξερεύνησης ήρθε η επαφή και η εκπαίδευση με έναν άλλο κόσμο, αυτό της περιγεννητικής yoga. Πως εκφράζεται η Φύση μέσα στο σώμα της γυναίκας, το θαύμα του τοκετού. Έτσι, μαθήτευσε δίπλα στη Γαία Λάσκου -χορεύτρια και δασκάλα του χορού της κοιλιάς, διπλωματούχος Περιγεννητικής Yoga του Birthlight UK, βοηθός μητρότητας τοκετού (birth doula)- στο Birthing & Dancing, περιγεννητική yoga και επιπλέον σεμινάρια προετοιμασίας τοκετού. Έως και σήμερα συνεχίζει να εμβαθύνει σε αυτό μαθητεύοντας και μελετώντας δια ζώσης και online.

Διδάσκει vinyasa flow, hatha, yin, prenatal & postnatal και aerial yoga.

Έχει μυηθεί στο Usui Reiki έχοντας λάβει το δεύτερο βαθμό. Γίνεται κανάλι της θεραπευτικής του ενέργειας, με συνεδρίες σε συνάντηση ή από απόσταση.

“Συνειδητοποιείς πως ανέκαθεν υπήρχε κάτι μεγαλειώδες μέσα σου και δεν το γνώριζες”, όπως λέει ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα.

Για την Εύα yoga είναι να βαδίζεις με επίγνωση στο μονοπάτι της ζωής. Νιώθει μεγάλη αγάπη βιώνοντας αυτό το μονοπάτι και είναι μεγάλη της χαρά να μπορεί να προσφέρει και να μεταδίδει στους ανθρώπους όσα έχει μάθει και βιώσει ως τώρα και όσα θα συνεχίσει να μαθαίνει.

Στην πορεία της ζωής μας, το σώμα μας γίνεται ο οδηγός μας για να γνωρίσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας. Η αναπνοή μας είναι η θεραπεία μας. Η εξάσκηση της παρατήρησης και της αποδοχής για ό,τι συμβαίνει, ακριβώς όπως είναι, είναι η άγκυρά μας στο παρόν, βιώνοντας με επίγνωση κάθε στιγμή.

Και έτσι όλα είναι yoga.