Βγάλε το τσουκάλι...Πάσχα ήρθε πάλι• Aφήγηση Παραμυθιών & Εργαστήριο για παιδιά

Βγάλε το τσουκάλι...Πάσχα ήρθε πάλι• Aφήγηση Παραμυθιών & Εργαστήριο για παιδιά

Βγάλε το τσουκάλι...Πάσχα ήρθε πάλι• Aφήγηση Παραμυθιών & Εργαστήριο για παιδιά

  • 17:30
  • Δημ.Ράλλη 35 & Μαραθωνοδρόμων, Μαρούσι

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένα σιωπηλό χωριό. Μέχρι που έφτασαν σε αυτό δύο ταξιδιώτες φέρνοντας μαζί τους ένα παράξενο τσουκάλι, λέξεις που θυμίζουν Πάσχα και ιστορίες, πολλές ιστορίες που γλύκαναν την ψυχή.

Τα λαζαράκια συναντούν τον Λάζαρο και τους 40 δράκους, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς τον κυρ Σιμιγδαλάκη και τα βαμμένα αβγά τον κυρ Μανώλη τον ταβερνιάρη που τα βαλε με έναν καπετάνιο. Κι όλα αυτά παρέα με τραγούδια και μουσική θα φτιάξουν μια σούπα έκπληξη.Με αφορμή μια παραλλαγή της ιστορίας της Πετρόσουπας (όπου ένα χωριό ξαναβρίσκει τη ζωή του μέσα από την συνεισφορά για την προετοιμασία μιας 'Πετρόσουπας') φέρνουμε στην ιστορία μας δύο ταξιδιώτες, οι οποίοι Μεγάλη Παρασκευή θα φτάσουν σ΄ένα χωριό και θα ετοιμάσουν μία σούπα παράξενη με τη βοήθεια ανθρώπων που είχαν ξεχάσει να μιλάνε μεταξύ τους.

Αν και αυτό δεν θα γίνει αμέσως αντιληπτό, καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας οι ταξιδιώτες βρίσκουν διάφορες αφορμές να θυμούνται πασχαλινά έθιμα και να τα συνδέουν με παραδοσιακά παραμύθια από την Ελλάδα. Έτσι, μετά από ένα ολόκληρο βράδυ δίπλα στη φωτιά, οι ιστορίες και το μοίρασμα θα γλυκάνει την ψυχή των χωρικών και θα επιστρέψουν στα σπίτια τους να φτιάξουν λαζαράκια και να μοιραστούν το ίδιο βράδυ μετά την Ανάσταση, τη σούπα που είχαν φτιάξει μαζί.


Μετά το τέλος της παράστασης, φτιάχνουμε τα λαζαράκια με τα οποία στόλιζαν παλιά τα παιδιά τα καλαθάκια τους για να πούνε τα κάλαντα του Λαζάρου.


Αφήγηση / Μουσική: Βιργινία Κοκκίνου & Ειρήνη Νικολακοπούλου

Διάρκεια: 90 λεπτά (αφήγηση και εργαστήρι) Ηλικίες 4+

Για πληροφορίες & κρατήσεις: 694 800 8724 ή simouv@lifeblossom.gr

Διάρκεια δράσης: 17:30-19:00

➡ Εισφορά συμμετοχής: 15 ευρώ (1 ενήλικας, 1 παιδί)

➡ Για την συμμετοχή, τα παιδιά χρείαζεται να έχουν αρνητικό Self Test 24ώρου & οι ενήλικες ενεργό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης 3 μηνών.

02 Απρ

επιστροφή