Χειμερινά Mπαχαρικά•Το 'φάρμακό μας΄στην κουζίνα μας

Χειμερινά Mπαχαρικά•Το 'φάρμακό μας΄στην κουζίνα μας

Χειμερινά Mπαχαρικά•Το 'φάρμακό μας΄στην κουζίνα μας

  • 11:00
  • Δημ.Ράλλη 35 & Μαραθωνοδρόμων, Μαρούσι

Υποδεχόμαστε σιγά σιγά τον Χειμώνα με χαρά στον Πολυχώρο μας Life Blossom την Κυριακή 07.11 ,11:00-14:00 για να ζεσταθούμε παρέα με την Αρωματοθεραπεύτρια & Βοτανοθεραπεύτρια, Μαρία Σκαρλή.


Σε αυτό το σεμινάριο, θα μάθουμε πως τα χειμερίνα μπαχαρικά μπορούν να γίνουν το 'φάρμακό μας' ως μέσο πρόληψης & θεραπείας.

Θα μελετήσουμε την πιπερόριζα, το πιπέρι καγιέν, την κανέλα, το μαύρο πιπέρι, το γαρύφαλλο, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο και άλλα μπαχαρικά που όλοι γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε. Θα κουβεντιάσουμε αναλυτικά για αυτά και για τις χίλιες χρήσεις τους ως θεραπευτικά μέσα.

Τα μπαχαρικά αυτά έχουν την ιδιότητα να μας ζεσταίνουν & να μας δυναμώνουν, έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιθρομβωτική και αντικαρκινική δράση, είναι κατά της αρθρίτιδας, των πόνων, των ιώσεων και πολλών ακόμα παθήσεων.

Σε αυτό το εργαστήριο, θα μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε σωστά και με τις κατάλληλες συνταγές ώστε να έχουμε υγεία όλο το χρόνο!


Πιο αναλυτικά

• Συνταγές θερμαντικών αλοιφών, θερμαντικών λαδιών.

• Συνταγές θερμαντικών κηραλοιφών για κρυολογήματα και μυϊκούς πόνους.

• Συνταγές αλοιφών, λαδιών και σκευασμάτων για μπούκωμα, πονόλαιμο, πόνο στα κόκκαλα, ωτίτιδα, ιγμορίτιδα, πυρετό κ.α.

Eισφορά συμμετοχής: 30 ευρώ

Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, παρακαλούμε πολύ κλείστε τη θέση σας έγκαιρα στο τηλ.6948008724 ή στο www.lifeblossom.gr.

* Στον Πολυχώρο μας τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα που ορίζονται για την μέγιστη προστασία & ασφάλειά μας.


Βιογραφικό Μαρία Σκαρλή

Γεννήθηκα στη Χαλκίδα το 1974. Φοίτησα στο ΤΕΙ ζωικής παραγωγής στη Φλώρινα μέχρι το 1996. Το 2005 παρακολούθησα στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής τα μαθήματα της αρωματοθεραπείας(2 έτη) και του creative healing(2 κύκλοι) από την Κατερίνα Παπακωνσταντίνου. Δίπλα στην Έλενα Σωμαρακάκη (Αρογαλίδα) στην Κρήτη, συνέχισα τη μελέτη μου πάνω στις ιδιότητες, τις χρήσεις, τις παρασκευές αλλά και τη σωστή συλλογή των ελληνικών άγριων βοτάνων. Είχα επίσης, την τύχη αλλά και την τιμή να μαθητεύσω κοντά στη Μπριγκίτε Ρουθ στη Λευκάδα. Μέσα από τη σύνθεση των σπουδών αυτών και τις προσωπικές εμπειρίες που απέκτησα από την επαφή μου με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα στον τομέα της υγείας, εστιάζομαι στη φυσική θεραπευτική και τη μετάδοσή της.

Σήμερα ζω στην Εύβοια με τα τρία μου παιδιά. Συλλέγω βότανα, παρασκευάζω σαπούνια, φυσικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια, βάμματα, λάδια βοτάνων και θεραπευτικά σκευάσματα στο εργαστήριό μου το «Βάλσαμο». Παραδίδω σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα.

07 Νοέ

επιστροφή