Ταξιδεύοντας στους Πολιτισμούς του Κόσμου *Ιαπωνία, Ανοιξιάτικο Παιδικό Εργαστήριο

Ταξιδεύοντας στους Πολιτισμούς του Κόσμου *Ιαπωνία, Ανοιξιάτικο Παιδικό Εργαστήριο

Ταξιδεύοντας στους Πολιτισμούς του Κόσμου *Ιαπωνία, Ανοιξιάτικο Παιδικό Εργαστήριο

  • 17:30
  • Δημ.Ράλλη 35 & Μαραθωνοδρόμων, Μαρούσι

Ελάτε να καλωσορίσουμε την Άνοιξη παρέα με τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας!Παλιά, πολύ παλιά, τότε που οι θεοί ζούσαν όπως οι άνθρωποι, στη γη της Ιαπωνίας ζούσε η θεά Αματεράσου. Προστάτευε τις καλλιέργειες και τη γη μα όταν κάποια στιγμή εξαφανίστηκε, η γη πάγωσε. Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτός ο μύθος;Ελάτε μαζί μας σε ένα γοητευτικό ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, την Ιαπωνία. Μύθοι και παραμύθια από τη μακρινή αυτή χώρα ξεδιπλώνουν την ομορφιά της και μας μυούν στα μυστικά της.


✔Πού βρίσκεται η Ιαπωνία; Γιατί λέγεται χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου;

✔Τρώνε οι Ιάπωνες μόνο σούσι; Τι είναι οι γκέισες και τι οι σαμουράι;

✔Πώς ζούνε σήμερα οι Ιάπωνες; Φοράνε ακόμη κιμονό; Τι σχέση έχει το τραγούδι Enola Gay των O.M.D. με την Ιαπωνία; Με ποιο τραγικό γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας συνδέεται;


Ανεβαίνουμε στο καραβάκι μας και ταξιδεύουμε στα παραμύθια και τους μύθους των χωρών και των πολιτισμών. Ψάχνουμε στον χάρτη τις χώρες, ακούμε μουσικές, μιλάμε για τους πολιτισμούς τους,φτιάχνουμε μια κατασκευή να μας θυμίζει το ταξίδι μας. Και φυσικά λέμε παραμύθια.Τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα αυτό:

▪ Γνωρίζουν πολιτισμούς από όλο τον κόσμο, κατανοούν πως κάθε λαός είναι μοναδικός και μαθαίνουν το σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

▪Συγκρίνουν τη δική τους ζωή με την καθημερινότητα, τα ήθη και τα έθιμα και την κουλτούρα άλλων λαών.Μπορούν έτσι να συνυπάρχουν αρμονικά στην κοινωνία με παιδιά από διαφορετικές χώρες, γιατί όταν γνωρίζουμε κάτι καλά, παύουμε να το φοβόμαστε.

▪Παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους μέσα από τις κατασκευές.

▪Και βέβαια, γνωρίζουν την πανάρχαια τέχνη της αφήγησης, μίας τέχνης με πολλαπλά οφέλη για την ανθρώπινη ψυχή: Η αφήγηση εξάπτειτην φαντασία. Σε μία εποχή που κυριαρχεί η έτοιμη φαντασμαγορική εικόνα, η αφήγηση έρχεται να βάλει το μυαλό στη διαδικασία να πλάσει μόνο του το σκηνικό, τους πρωταγωνιστές, τη δράση.Hλικίες 5-12 ετών
Εισφορά συμμετοχής: 15 ευρώ/ παίδι ή 27 ευρώ (2 αδέρφια)
Υλοποίηση προγράμματος: Βιργινία Κοκκίνου (www.paramithokamomata.gr)

01 Απρ

επιστροφή