ONLINE Embracing the Winter within • Yoga Flow με την Εύα Αφεντούλη

ONLINE Embracing the Winter within • Yoga Flow με την Εύα Αφεντούλη

ONLINE Embracing the Winter within • Yoga Flow με την Εύα Αφεντούλη

  • 18:00
  • Online

Embracing the Winter within • Yoga Flow με την Εύα Αφεντούλη,


Κυριακή 13.12: 18.00-19.30 μέσα από την πλατφόρμα zoom.

Μία μέρα πριν τη Νέα Σελήνη και λίγες ημέρες πριν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.
Το Σκοτάδι φτάνει στην έξαρσή του. Η εσωστρέφεια, ως ανάγκη, είναι πιθανόν πολύ έντονη.
Χειμώνας – σκοτάδι και Σελήνη στη Χάση. Η έκφραση της Yin Θηλυκής Ενέργειας.
Όλα προς τα μέσα, αποθηκεύουν, μαζεύουν για να δημιουργήσουν ξανά.
Νερό, το στοιχείο που κυριαρχεί στη Φύση.
Ροή. Η ροή δε σταματά, ακόμη και όταν μοιάζει να είμαστε σε ακινησία.
Συνδυάζουμε αρχές της γιόγκικης και της κινέζικης φιλοσοφίας για να εξερευνήσουμε το στοιχείο του νερού. Μιλάμε με το σώμα και τις λέξεις, εκφράζουμε και μετουσιώνουμε συναισθήματα.
Το Ιερό Αρσενικό μας εκφράζεται και τιμάται μέσα από την πιο καθοδηγούμενη «δομημένη» κίνηση και το Ιερό Θηλυκό από την εξερεύνηση, τις παύσεις και την αυτό-φροντίδα.
Είμαστε μονάδες και Μαζί ταυτόχρονα.

Θα ήταν χρήσιμο να έχετε κοντά σας ένα χοντρό βιβλίο (προσομείωση yoga block), μια κουβέρτα και ημερολόγιο (ή απλά χαρτί με μολύβι).

Extra tip: κεριά

Σας περιμένω με αγάπη να μοιραστούμε τη ροή της πρακτικής,
Εύα


________________________


Η συνάντηση θα γίνει μέσα από την πλατφόρμα zoom (https://www.zoom.us/), την οποία και κατεβάζετε δωρεάν στον υπολογιστή σας ή σε κάποια ηλεκτρονική συσκευή. Σας προτείνουμε να έχετε ηχεία ή ακουστικά για να ακούτε καλύτερα. Παρακαλούμε πολύ συνδεθείτε 10 λεπτά νωρίτερα για τα διαδικαστικά. Με τη δήλωση της συμμετοχής σας, θα σας σταλεί στο email σας το σχετικό link για να συνδεθείτε.

Για πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλ.6948008724 ή στο simouv@lifeblossom.gr


______________________


Εύα Αφεντούλη
Η Εύα Αφεντούλη γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Με την πρόθεση να εκφράζει τη δημιουργικότητά της σπούδασε Γραφιστική και συνεχίζει να σχεδιάζει με αγάπη. Στη Θεσσαλονίκη γνώρισε την πρακτική της yoga, μαθήτρια της Δέσποινας Χατζησάββα, περίπου 14 χρόνια πριν.
Από τότε και στη συνέχεια, όταν το μονοπάτι της την οδήγησε στην Αθήνα, η εσωτερική αναζήτηση και μελέτη έφερε τη γνωριμία με τα ενεργειακά μονοπάτια, μελετώντας βιβλία και παρακολουθώντας σεμινάρια, οπότε και άρχισε να “μεταφράζει” όσα βίωνε, αλλά και σταδιακά να ενσωματώνει τα νέα βιώματα. Ολοκλήρωσε το πρώτο της εκπαιδευτικό 250 ωρών στο Ayama Yoga House με το Χρήστο Χαρικιόπουλο.
Είναι πάντα μαθήτρια σε αυτή την επιστήμη που γνωρίζουμε ως Yoga. Αγαπά πολύ να μοιράζεται ότι βιώνει στην πρακτική και νιώθει ευλογημένη και ευγνώμων για κάθε μοίρασμα. Έπειτα από την πρώτη εκπαίδευση των 250 ωρών, συνεχίζει να μαθητεύει δίπλα σε δασκάλες/ους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δια ζώσης και online, σε σεμινάρια, workshops and teacher trainings, φέρνοντας τη γιόγκα στη ζωή της, έτσι όπως την αισθάνεται.
Βαδίζει και συν-κινείται στο μονοπάτι της με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προσέγγιση της θηλυκής ενέργειας.
Ως μέρος αυτής της εξερεύνησης ήρθε η επαφή και η εκπαίδευση με έναν άλλο κόσμο, αυτό της περιγεννητικής yoga. Πως εκφράζεται η Φύση μέσα στο σώμα της γυναίκας, το θαύμα του τοκετού. Έτσι, μαθήτευσε δίπλα στη Γαία Λάσκου -χορεύτρια και δασκάλα του χορού της κοιλιάς, διπλωματούχος Περιγεννητικής Yoga του Birthlight UK, βοηθός μητρότητας τοκετού (birth doula)- στο Birthing & Dancing, περιγεννητική yoga και επιπλέον σεμινάρια προετοιμασίας τοκετού. Έως και σήμερα συνεχίζει να εμβαθύνει σε αυτό μαθητεύοντας και μελετώντας δια ζώσης και online.
Διδάσκει vinyasa flow, hatha, yin, prenatal & postnatal και aerial yoga.
Έχει μυηθεί στο Usui Reiki έχοντας λάβει το δεύτερο βαθμό. Γίνεται κανάλι της θεραπευτικής του ενέργειας, με συνεδρίες σε συνάντηση ή από απόσταση.
“Συνειδητοποιείς πως ανέκαθεν υπήρχε κάτι μεγαλειώδες μέσα σου και δεν το γνώριζες”, όπως λέει ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα.
Για την Εύα yoga είναι να βαδίζεις με επίγνωση στο μονοπάτι της ζωής. Νιώθει μεγάλη αγάπη βιώνοντας αυτό το μονοπάτι και είναι μεγάλη της χαρά να μπορεί να προσφέρει και να μεταδίδει στους ανθρώπους όσα έχει μάθει και βιώσει ως τώρα και όσα θα συνεχίσει να μαθαίνει.
Στην πορεία της ζωής μας, το σώμα μας γίνεται ο οδηγός μας για να γνωρίσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας. Η αναπνοή μας είναι η θεραπεία μας. Η εξάσκηση της παρατήρησης και της αποδοχής για ό,τι συμβαίνει, ακριβώς όπως είναι, είναι η άγκυρά μας στο παρόν, βιώνοντας με επίγνωση κάθε στιγμή.
Και έτσι όλα είναι yoga.

13 Δεκ

επιστροφή