Kαλλιεργώ τον λαχανόκηπό μου στην πόλη• Βιωματικό Εργαστήριο στον κήπο του Life Blossom

Kαλλιεργώ τον λαχανόκηπό μου στην πόλη• Βιωματικό Εργαστήριο στον κήπο του Life Blossom

Kαλλιεργώ τον λαχανόκηπό μου στην πόλη• Βιωματικό Εργαστήριο στον κήπο του Life Blossom

  • 11:00
  • Ειρήνης 56, Μαρούσι (κήπος Life Blossom)

Mε μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στον όμορφο κήπο του Life Blossom να ενημερωθούμε και να βιώσουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε τον δικό μας λαχανόκηπο στο μπαλκόνι μας, στην ταράτσα μας, στον κήπο μας ή στο κτήμα μας!

Σε αυτό το εργαστήριο μοιραζόμαστε γνώσεις και εμπειρίες πάνω στην αστική και την περιαστική γεωργία. Προσεγγίζουμε καλλιεργητικές πρακτικές, προσαρμοσμένες στο περιβάλλον και τον τρόπο ζωής της πόλης κι αποκτούμε εξοικείωση με τα φυτά και το χώμα. Παράλληλα κάνουμε αναφορά κι εξηγούμε συνοπτικά τις διάφορες μεθόδους οικολογικής καλλιέργειας, όπως τη φυσική καλλιέργεια, τη βιοδυναμική, την περμακουλτούρα, την αναγεννητική γεωργία κ.α.

Θα εξηγήσουμε βασικές έννοιες καλλιεργητικών πρακτικών, την ανατομία και φυσιολογία των φυτών, τη σύσταση του χώματος και άλλων θεμάτων ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν το υπόβαθρο για να δημιουργήσουν τον δικό τους αστικό λαχανόκηπο αλλά και να είναι σε θέση να κατανοούν ομιλίες, εργαστήρια και κείμενα που αφορούν τη γεωργία και τις καλλιέργειες.


Το εργαστήριο αποτελείται από θεωρητικό και πρακτικό μέρος και μεταξύ άλλων καλύπτει θέματα όπως:


· το φυτό ως οργανισμός

· το έδαφος

· πότισμα

· κομποστοποίηση

· φυσική λίπανση εδάφους

· ασθένειες φυτών

· καλλιέργεια λαχανικών σε μπαλκόνι, ταράτσα, κήπο, κτήμα

· συλλογή και διατήρηση σπόρων

· συγκομιδή

· μέθοδοι οικολογικής καλλιέργειας


Το εργαστήριο απευθύνεται σε συμμετέχοντες που έχουν από καθόλου έως μικρή εμπειρία με την καλλιέργεια.

εξοπλισμός: άνετα ρούχα & παπούτσια, μπλοκ σημειώσεων, στυλό


Για πληροφορίες & κρατήσεις: 694 800 8724 ή simouv@lifeblossom.gr

Διάρκεια εργαστηρίου: 11:00-13:30

Εισφορά συμμετοχής: 18 ευρώ


Το εργαστήριο εισηγείται ο Ματθαίος Μανουσάκης

Ο Ματθαίος έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων, είναι αστικός καλλιεργητής και δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης ως χορτοφαγικός μάγειρας. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια κι εργαστήρια φυσικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, περμακουλτούρας, φυσικής δόμησης, αυτάρκειας κ.α. Έχει εργαστεί σε διάφορα κτήματα στην Ελλάδα και μοιράζεται τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με ανθρώπους των πόλεων που επιθυμούν να θυμηθούν την καλλιεργητική γνώση των προγόνων τους και επανασυνδεθούν με τη γη και τα φυτά.

08 Μάι

επιστροφή