Interweaving • Slow Flow Yoga & Somatic Explorations

Interweaving • Slow Flow Yoga & Somatic Explorations

Interweaving • Slow Flow Yoga & Somatic Explorations

  • 18:30
  • Online

Interweaving • Slow Flow Yoga & Somatic Explorations με την Εύα Αφεντούλη & την Ιωάννα Μπλάθρα, Κυριακή 21.02: 18.30-20.00 μέσα από την πλατφόρμα zoom.

_______________________

Σε μία εποχή που η αναπνοή και το άγγιγμα είναι σε «περιορισμό» σας προσκαλούμε σε μία πρακτική που πρόθεση έχει να συναντήσουμε ξανά αυτές τις εκφράσεις μας, συνειδητά.
Η Ιωάννα και η Εύα πλέκουν τις ενέργειές τους σε ένα μοίρασμα slow flow yoga και somatic explorations. Μέσα σε μία αργή ροή εξερευνούμε την αναπνοή να κινείται από την καρδιά και τα χέρια μας ως προέκτασή της. Χρησιμοποιούμε την υποστήριξη της γης για να εδραιωθούμε και ανοίγουμε φτερά μέσα στο χώρο που δημιουργείται από την εξερεύνηση.
Πως μπορούμε να διευρύνουμε την κίνηση μέσα από την αναπνοή, να συντονιστούμε με τον ορίζοντα μέσα από την καρδιά μας;
Πως εξερευνούμε την αίσθηση της αφής σε σχέση με το σώμα μας μόνο, και το σώμα σε σχέση με τη γη και κατ’ επέκταση με ένα άλλο σώμα;
Πλοκή – εξερεύνηση – έκφραση, εμείς σε σχέση με εμάς και το περιβάλλον μας.

________________________

Η συνάντηση θα γίνει μέσα από την πλατφόρμα zoom.(https://www.zoom.us/), την οποία και κατεβάζετε δωρεάν στον υπολογιστή σας ή σε κάποια ηλεκτρονική συσκευή. Σας προτείνουμε να έχετε ηχεία ή ακουστικά για να ακούτε καλύτερα. Παρακαλούμε πολύ συνδεθείτε 10 λεπτά νωρίτερα για τα διαδικαστικά. Με τη δήλωση της συμμετοχής σας, θα σας σταλεί στο email σας το σχετικό link για να συνδεθείτε.

Eισφορά συμμετοχής : 13 ευρώ
Για πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλ.6948008724 ή στο simouv@lifeblossom.gr.

______________________

*Short bio*
Η Ιωάννα Μπλάθρα γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στην Αμαλιάδα Ηλείας. Είναι απόφοιτη του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το ενδιαφέρον της για το σύστημα της yoga ξεκίνησε το 2007, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση των 200 ωρών, στη Hatha Yoga. Συνέχισε με εκπαιδευτικά και σεμινάρια σε flow, yin, acroyoga, pranayama, yoga για μυοσκελετικά θέματα κ.ά. Το 2016 ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στο παραδοσιακό Thai massage, το οποίο ασκεί και συνεχίζει να εμπλουτίζει σαν πρακτική. Από το 2018, το ενδιαφέρον της στράφηκε προς τις μεθόδους somatics και κυρίως στο Body-Mind Centering. Ακολούθησαν σεμινάρια και μαθήματα, από τα οποία συνεχίζει να εμπνέεται και να αντλεί υλικό, το οποίο εξερευνά και εισάγει στα μαθήματα που προσφέρει.


Η Εύα Αφεντούλη γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Με την πρόθεση να εκφράζει τη δημιουργικότητά της σπούδασε Γραφιστική και συνεχίζει να σχεδιάζει με αγάπη. Στη Θεσσαλονίκη γνώρισε την πρακτική της yoga περίπου 14 χρόνια πριν. Από τότε και στη συνέχεια, όταν το μονοπάτι της την οδήγησε στην Αθήνα, η εσωτερική αναζήτηση και μελέτη έφερε τη γνωριμία με τα ενεργειακά μονοπάτια και το 2015 ολοκλήρωσε το πρώτο της εκπαιδευτικό 250 ωρών.
Είναι πάντα μαθήτρια σε αυτή την επιστήμη που γνωρίζουμε ως Yoga. Αγαπά πολύ να μοιράζεται ότι βιώνει στην πρακτική και νιώθει ευλογημένη και ευγνώμων για κάθε μοίρασμα. Συνεχίζει να μαθητεύει δίπλα σε δασκάλες/ους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δια ζώσης και online, σε σεμινάρια, workshops & teacher trainings, φέρνοντας τη γιόγκα στη ζωή της, έτσι όπως την αισθάνεται.
Βαδίζει και συν-κινείται στο μονοπάτι της με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προσέγγιση της θηλυκής ενέργειας. Ως μέρος αυτής της εξερεύνησης ήρθε η επαφή και η εκπαίδευση με έναν άλλο κόσμο, αυτό της περιγεννητικής yoga. Πως εκφράζεται η Φύση μέσα στο σώμα της γυναίκας, το θαύμα του τοκετού. Έως και σήμερα συνεχίζει να εμβαθύνει σε αυτό μαθητεύοντας και μελετώντας δια ζώσης και online.
Διδάσκει vinyasa flow, hatha, yin, prenatal & postnatal και aerial yoga.
Έχει μυηθεί στο Usui Reiki έχοντας λάβει το δεύτερο βαθμό.
Για την Εύα yoga είναι να βαδίζεις με επίγνωση στο μονοπάτι της ζωής, να τα νιώθεις όλα. Στην πορεία της ζωής μας, το σώμα μας γίνεται ο οδηγός μας για να γνωρίσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας. Η αναπνοή μας είναι η θεραπεία μας. Η εξάσκηση της παρατήρησης και της αποδοχής για ό,τι συμβαίνει, ακριβώς όπως είναι, είναι η άγκυρά μας στο παρόν, βιώνοντας με επίγνωση κάθε στιγμή. Και έτσι όλα είναι yoga.

21 Φεβ

επιστροφή