'Η Συνταγή της Ελευθερίας'• Αφήγηση Παραμυθιών & Εργαστήριο για παιδιά

'Η Συνταγή της Ελευθερίας'• Αφήγηση Παραμυθιών & Εργαστήριο για παιδιά

'Η Συνταγή της Ελευθερίας'• Αφήγηση Παραμυθιών & Εργαστήριο για παιδιά

  • 12:00
  • Κήπος Life Blossom, Ειρήνης 56 Μαρούσι

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 12.00, περιμένουμε με χαρά τους μικρούς & μεγάλους μας φίλους στον όμορφο κήπο του Life Blossom παρέα με την Βιργινία Κοκκίνου να απολαύσουμε ιστορίες για την ελευθερία!


«Η ελευθερία, παιδί μου, θέλει κι αυτή τα υλικά της. Να τολμάς, να είσαι καλή ψυχή, να ξέρεις γιατί παλεύεις.»

«Και δεν φοβάσαι ποτέ, πατέρα;»

«Άκου λοιπόν μια ιστορία…»


Ο μικρός Θόδωρος μεγαλώνει λίγο πριν τη μεγάλη επανάσταση και αναρωτιέται. Τα γιατί και τα πώς του πολέμου. Αναμετριέται με συναισθήματα όπως αυτά του φόβου και της περηφάνιας, με τον πόθο για δικαιοσύνη, με το καλό και το κακό. Τα παραμύθια θα του μάθουν πως η ελευθερία έχει κι αυτή τη δική της συνταγή. Τη συνταγή που θα ακολουθήσει όντας πια σπουδαίος οπλαρχηγός.


Οι απορίες και τα συναισθήματα των ανθρώπων μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κακό όπως ο πόλεμος στέκονται αφορμή για να ξεδιπλωθούν ιστορίες με δυνατούς συμβολισμούς. Τι κάνεις όταν βρεθείς μπροστά σε κάποιον πιο δυνατό από εσένα; Μπορεί ο Νικήτας να κερδίσει την πρόκληση που τους βάζει ο άρχοντας του τόπου για το καλό των συνανθρώπων του; Γίνεται ένα μικρό κολιμπρί να σβήσει μια φωτιά στο δάσος μόνο του; Κι εκείνο το μικρό πουλί που δεν παύει να τραγουδά, τι έχει να μας πει; Μπορεί να μας δώσει δύναμη η πίστη σε αυτό που κάνουμε; Μπορεί η ελευθερία να φυλακιστεί;


Η παράσταση μπλέκει αρμονικά την ιστορία με τη μυθοπλασία. Παρακολουθούμε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη από την ημέρα της γέννησης του μέχρι και τη στιγμή που θα αποφασίσει να γίνει κλέφτης στα βουνά. Τα κατορθώματα του πατέρα του, οι πρώτες μάχες που έζησε, οι ιστορίες που του έλεγαν οι δικοί του θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του και θα τον κάνουν άξιο στρατηγό. Για να μπορεί κι αυτός με τη σειρά του λίγο πριν από τη μάχη στα Δερβενάκια να εμψυχώσει τον στρατό του, μέσα από ένα παραμύθι.


Μικρές μουσικές ανάσες και τραγούδια ντύνουν αρμονικά την παράσταση.


Στο τέλος της παράστασης φτιάχνουμε τα δικά μας πουλιά της ελευθερίας. Μέσα σε ένα σακί βρίσκουμε λέξεις που αγαπάει ο πόλεμος και λέξεις που αγαπάει η ελευθερία. Φτιάχνουμε χρωματιστά πουλιά που στα πόδια τους κρατάνε τις λέξεις της ειρήνης. Αυτές του πολέμου θα τις καταπιεί το μαύρο πουλί του πολέμου για να μην ξαναβγούν ποτέ πια.


Αφήγηση και υλοποίηση εργαστηρίου Βιργινία Κοκκίνου

Διάρκεια 90 λεπτά

Ηλικίες 4+

*Ομάδα Παραμυθοκαμώματα

http://www.paramithokamomata.g...


➡Τιμή εισφοράς: 12 ευρώ (παιδί & ένας γονιός), 20 ευρώ (2 αδέρφια & ένας γονιός), 8 ευρώ (ενήλικας)

➡Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, παρακαλούμε κλείστε τη θέση σας έγκαιρα στο τηλ.6948008724 ή στο simouv@lifeblossom.gr.

*Τηρούμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που ορίζονται για την προστασία & την ασφάλειά μας.

03 Οκτ

επιστροφή