Ένα Βιβλίο παίζει με το Φως * Διαδραστικά & Βιωματικά Εργαστήρια για παιδιά (5-10 ετών)

Ένα Βιβλίο παίζει με το Φως * Διαδραστικά & Βιωματικά Εργαστήρια για παιδιά (5-10 ετών)

Ένα Βιβλίο παίζει με το Φως * Διαδραστικά & Βιωματικά Εργαστήρια για παιδιά (5-10 ετών)

  • 17:00
  • Δημ.Ράλλη 35 & Μαραθωνοδρόμων, Μαρούσι

Αφετηρία μας το παιδικό βιβλίο «Το πρώτο όνειρο του Φώτη.
Ένα ταξίδι στο φως». Θα γνωρίσουμε τον Φώτη και μαζί με αυτόν θα πειραματιστούμε με τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με το φως. Θα εκφραστούμε εικαστικά, θεατρικά, δημιουργικά! Στο διαδραστικό αυτό κύκλο, θα ονειρευτούμε και θα αποκαλύψουμε αλήθειες «γεμάτες φως».


ΔΟΜΗ & ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
Η δράση έχει εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Στοχεύει στην απόκτηση γνώσης μέσω της εμπειρίας. Σκοπός είναι τα παιδιά να αγαπήσουν το παιδικό βιβλίο, να μάθουν μέσα από την εμπειρία, να πειραματιστούν με υλικά, να εκφραστούν δημιουργικά, να απελευθερώσουν σκέψεις & συναισθήματα. Θα χρησιμοποιηθούν υλικά φωτισμού, εικαστικών, θεατρικού παιχνιδιού.


ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΟΝΤΑΙ
Όνειρα, αισθήσεις, παιχνίδια με το φως και το σκοτάδι, συναισθήματα, διάθεση για εξερεύνηση, πίστη στον εαυτό μας.


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η κάθε συνάντηση διαρκεί 95 λεπτά.
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα χρησιμοποιηθούν υλικά φωτισμού, εικαστικών, θεατρικού παιχνιδιού. Πρόκειται για αυτόνομες δράσεις, αλλά ενθαρρύνουμε τα παιδιά να παρευρεθούν σε όλες τις συναντήσεις. Δυνατότητα αγοράς του βιβλίου που θα χρησιμοποιηθεί στα εργαστήρια και με προσωπική αφιέρωση από τη συγγραφέα! Σε περίπτωση που χρειαστεί, οι δράσεις θα αναπροσαρμοστούν ώστε να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα που ορίζονται για την προστασία & υγεία μας.


Υπεύθυνη υλοποίησης εργαστηρίων & συγγραφέας του βιβλίου: Πέννυ Χατζηευαστρατίου Μιχελινάκη


•1η Συνάντηση, Σάββατο 20.11: 17:00-18:15

Διαδραστική αφήγηση του βιβλίου & παιχνίδια με το φως. Με παιχνίδια γνωριμίας, τα παιδιά θα καλώς ορίσουν τον Φώτη, τον ήρωα του βιβλίου. Στη συνέχεια, θα παρακολουθήσουν τη διαδραστική αφήγηση του βιβλίου. Και στο τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με ερεθίσματα του βιβλίου.


•2η Συνάντηση, Σάββατο 27.11:17:00-18:15

Στη σκιά του Φώτη. Ο Φώτης ξανασυστήνεται μέσα από το βιβλίο του και μέσα από κατασκευές ή εικαστικές δημιουργίες ή θεατρικά παιχνίδια! Μεταμορφωνόμαστε σε εξερευνητές προκειμένου να μπούμε στον μαγικό κόσμο του φωτός και των σκιών.


•3η Συνάντηση, Σάββατο 04.12:17:00-18:15
Τα χρώματα του Φώτη. Γνωριζόμαστε καλύτερα με τον Φώτη & το βιβλίο του. Κάνουμε κατασκευές ή εικαστικές δημιουργίες ή παίζουμε θεατρικά παιχνίδια. Και όλα αυτά, μέσα σε πολύ χρώμα!


Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.6948008724.

*Είναι απαραίτητο τα παιδιά να έχουν μαζί τους το τελευταίο self test του σχολείου.

*Η δράση αφορά αποκλειστικά τα παιδιά που θα συμμετέχουν χωρίς τους συνοδούς τους.

*Τιμή εισφοράς: 35 ευρώ (κύκλος 3 συναντήσεων), 15 ευρώ ( μεμονωμένη συνάντηση) ή 25 ευρώ (2 αδέρφια)


Πέννυ Χατζηευαστρατίου Μιχελινάκη

Η Πέννυ κατέχει Διδακτορικό (PhD) &Μεταπτυχιακό (MSc) στον αρχιτεκτονικό φωτισμό από το University College London. Έχει εργαστεί στο χώρο του επαγγελματικού φωτισμού, με παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια.Έχει σχεδιάσει τη σειρά διαδραστικών εργαστηρίων με το φως,Penny’s light seminar. Το 2020 εκδόθηκε το πρώτο παιδικό βιβλίο της «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΦΩΤΗ.ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΩΣ», σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά, που συμπεριλαμβάνεται στους βραχείς καταλόγους του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το 2021.

*Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια:
www.pennyslightseminar.com
*Αναλυτικές πληροφορίες για το παιδικό βιβλίο:
www.pennymichelinaki.com
*Δραστηριότητες/ εκτυπώσιμο υλικό / παιχνίδια με το φως μπορείτε να βρείτε στην ομάδα στο facebook:Παιδικά βιβλία – Πέννυ Χατζηευστρατίου ΜιχελινάκηΕπικοινωνήστε με την Πέννυ στο pennyslightseminar@gmail.com ή στο 6942 432043.
Facebook: Penny Hatziefstratiou Michelinaki
Instagram: @penny_h_m

04 Νοέ

επιστροφή