Διαλογισμός Αγάπης και στοργικής Καλοσύνης Loving Kindness, Compassion and Self compassion-Metta Meditation

Διαλογισμός Αγάπης και στοργικής Καλοσύνης  Loving Kindness, Compassion and Self compassion-Metta Meditation

Διαλογισμός Αγάπης και στοργικής Καλοσύνης Loving Kindness, Compassion and Self compassion-Metta Meditation

  • 17:30
  • Δημ.Ράλλη 35 & Μαραθωνοδρόμων, Μαρούσι

Τιμώντας το πνεύμα των ημερών, οι περισσότεροι άνθρωποι στρέφουν την ενέργεια τους στην προσφορά και στη σύνδεση με αγαπημένους ανθρώπους, μοιράζοντας αγάπη και υλικά αγαθά.

Η εποχή αυτή είναι η πιο κατάλληλη για να συνδεθούμε με τη διαλογιστική πρακτική «Loving Kindness» ή «Metta meditation» που εδώ και εκατοντάδες χρόνια θρέφει τις καρδιές ανθρώπων, αφυπνίζοντας την καθαρή ενέργεια της αγάπης, της χαράς, της ειρήνης και της καλοσύνης προς τον εαυτό, τους συνανθρώπους και όλα τα πλάσματα του πλανήτη.


Είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο, για την ενίσχυση της ψυχολογικής ευεξίας, της ισορροπίας, της αρμονίας και της πνευματικής ανάπτυξης.


Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που εξασκούνται τακτικά στο διαλογισμό αυτό, έχουν αισθητά μειωμένα ποσοστά έκκρισης στρεσογόνων ουσιών, ενώ είναι πολύ αποτελεσματική στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και της διαταραχής μετατραυματικού στρες PTSD.


Σύμφωνα με μελέτη, οι άνθρωποι που ασκούν την πρακτική «LKM» μία ώρα την εβδομάδα, νιώθουν εντονότερα θετικά συναισθήματα όπως αγάπη, ικανοποίηση, χαρά, αισιοδοξία και ευεξία.


Η ανθρωπιά, η φιλανθρωπία, η προσφορά, η αγάπη και η καλοσύνη γίνονται πολλές φορές αυθόρμητα, στάση ζωής. Όταν αυτό γίνει με επίγνωση μια συνειδητή πραγματικότητα, επηρεάζεται θετικά η υγεία μας ολιστικά και καλλιεργείται η ευζωία.


Η σύνδεση με τον εαυτό, τους συνανθρώπους και το περιβάλλον, γίνεται πιο ουσιαστική, ειρηνική και αρμονική.


Mετά τον διαλογισμό, θα απολαύσουμε όλοι μαζί παρέα δίπλα στη σόμπα μας μια ζεστή σούπα σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτινή ατμόσφαιρα!


Τον διαλογισμό θα καθοδηγήσει η Ελένη Κόρακα.

Εισφορά συμμετοχής: 15 ευρώ

16 Δεκ

επιστροφή